AAU logo

ESBJERG

Aalborg Universitet Esbjerg

Rekordår for AAU Esbjergs dimission

Rekordår for AAU Esbjergs dimission

Med et rekordstort antal dimittender kunne AAU Esbjerg i fredags sende flere unge kandidater ud i verden end nogensinde før. Campuschef glæder sig over fremgang – og over at stort set alle de nye kandidater går direkte videre ud i job.

Lagt online: 29.06.2019

Af Jakob Brodersen
Fotos: Jakob Brodersen og AAU Esbjerg

Der er fyldt godt op i de blå sæder i auditoriet på AAU Esbjerg. Dagens dimittender venter spændt sammen med festklædte og stolte familiemedlemmer på at få overrakt diplomet med beviset på, at de nu ikke længere er studerende, men færdiguddannede ingeniører og cand tech.’er.

Hele 80 dimittender sender AAU Esbjerg videre ud i verden. Så mange nye kandidater er der aldrig tidligere udklækket i det vestjyske. Antallet er så højt, at universitetet for første gang har måttet lave to separate ceremonier i universitetets auditorium for at kunne have plads til både de dimitterende og deres familier.

Mathias Pedersen er en af de mange nyudklækkede kandidater fra AAU Esbjerg, der går direkte fra skolebænken og ud på arbejdsmarkedet. Så snart sommerferien er forbi, starter han som ingeniør på Vølund i Esbjerg

De nye kandidater kommer primært fra ingeniøruddannelserne, og langt de fleste af dem kan se frem til at skulle starte i job efter en kort, men velfortjent sommerferie. En af dem er Mathias Pedersen på 26 år, der er nybagt civilingeniør i maskinkonstruktion. Allerede første august starter han som ingeniør på Vølund i Esbjerg.
 

- Jeg begyndte at søge job i april, fortæller han. - Jeg søgte to stillinger og fik tilbudt dem begge to, så jeg valgte det, der lå tættest på, og som jeg helst ville have. Det er en virkelig god stilling i en fantastisk virksomhed, så jeg glæder mig.
 

Sikkerhed for job

At stort set alle de studerende dimitterer med en ansættelseskontrakt i hånden, skyldes langt hen ad vejen det stadigt voksende behov for dygtige ingeniører, fortæller prodekan Olav Geil fra det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet.

- Vi uddanner ikke nogen, som der ikke er brug for. De nyeste tal fra Ingeniørforeningen i Danmark viser, at der i 2025 kommer til at mangle 10.000 ingeniører. Vi kan få alle dem i arbejde, som kommer ud herfra. Udfordringen for os har været at tiltrække nok studerende, men med den blanding af diplom- og civilingeniøruddannelser vi har nu, ser det ud til at vi er på rette vej, siger han.
 

Mellemlange ingeniøruddannelser hitter i Esbjerg

Når campuschef Anders Schmidt Kristensen skal pege på, hvilke uddannelser, der er især er populære på AAU Esbjerg, fremhæver han de mellemlange ingeniøruddannelser. De tiltrækker både unge, der kommer direkte fra ungdomsuddannelserne, men også lidt ældre studerende, der kommer med en håndværksmæssig eller anden kortere uddannelsesbaggrund.

- Det er især diplomingeniøruddannelserne på tre et halvt år, der er de mest attraktive for de unge her i den sydvestlige del af Danmark. Det er også en uddannelsesform, der passer godt til den esbjergensiske erhvervsstruktur. Efterspørgslen på arbejdsmarkedet her passer rigtig godt til de kandidater, vi kommer ud med, siger han.

Den tætte kontakt med det private erhvervsliv er en af grundpillerne i AAU Esbjerg. Omkring femoghalvfjerds procent af de studerende indgår i projektarbejde med private virksomheder i løbet af studietiden.
 

Pris til gode formidlere

Traditionen tro blev der uddelt et legat fra De Frie Erhvervs Investeringsfond. Det gik i år til to studerende: Anders Præstbro og Alexander Gade Gejl.

De to dimittender har i løbet af deres studietid været en del af universitetets korps af studenterambassadører. Det betyder at de har deltaget i en lang række arrangementer, hvor de har fortalt elever på bl.a. EUX og erhvervsskolerne om mulighederne for at læse videre på AAU Esbjergs mange forskellige ingeniøruddannelser.

Begge legatmodtagere er nu færdiguddannede civilingeniører i maskinkonstruktion og starter efter sommerferien hos henholdsvis Rambøll og Atkins i Esbjerg.
- Prisen er et dejligt skulderklap og en fin anerkendelse. Det var ikke noget, vi havde forventet, siger Anders Præstbro.
- Jeg tror det er fordi man kan mærke på os at vi er glade for det vi laver, når vi er ude og fortælle om det. Vi kan virkelig anbefale at læse på AAU Esbjerg.

Anders Præstbro (tv.) og Alexander Gade Gejl modtog De Frie Erhvervs Investeringsfonds legat for deres store arbejde for at gøre ingeniøruddannelserne på AAU Esbjerg synlige for potentielle nye studerendeAnders Præstbro (tv.) og Alexander Gade Gejl modtog De Frie Erhvervs Investeringsfonds legat for deres store arbejde for at gøre ingeniøruddannelserne på AAU Esbjerg synlige for potentielle nye studerende.

 

Dagens dimittender
 

Nye bygningsingeniører, maskiningeniører og kemiingeniørerNye bygningsingeniører, maskiningeniører og kemiingeniører. Se større billede.

 

Nye bygningsingeniører, maskiningeniører og kemiingeniørerNye ingeniører inden for Energi og Elektronik samt kandidater i Medialogi. Se større billede.

 

nyheder

Se listen