Mange motiverede unge til Åbent Hus på Aalborg Universitet Esbjerg

AAU Esbjerg viste sine uddannelser og faciliteter frem til Åbent Hus.

Lagt online: 26.02.2019

I alt 263 gæster valgte lørdag d. 23 februar at lægge vejen forbi Niels Bohrs Vej til Åbent Hus på Aalborg Universitet Esbjerg, for at høre mere om Esbjergs ingeniøruddannelser. Igen i år fik arrangementet mange positive tilbagemeldinger fra de besøgende, der roste setuppet og den livlige aktivitet, der var på campus. Campuschef Anders Schmidt Kristensen glæder sig over det fine fremmøde, og lægger særligt vægt på at antallet af samtaler ved uddannelsesstandene og studievejlederne er steget betragteligt til ialt 123: ”Det tyder på at de unge på Åbent Hus er mere motiverede end før, og det håber vi vil afspejle sig i optagetallet”.

Gæsterne var for de flestes vedkommende gymnasieelever, men også en del håndværkere var interesserede i at finde ud af, om de skulle bygge oven på deres erhvervsuddannelse og blive ingeniører. -  Noget der er gode chancer for med et Adgangskursus på kun et år.

Ud over at høre om uddannelserne, fik de besøgende også lejlighed til at se, hvad de studerende arbejder med i praksis. ”Noget af det, vi har særligt fokus på at formidle, er at vi har det allerbedste udstyr på vores felt”, udtalte adjunkt Jesper Liniger fra universitetets Sektion for Energiteknologi: ”Det er vigtigt at de unge får et indtryk af, hvad vi egentlig arbejder med her på universitetet. Man behøver fx ikke rejse til København eller Århus for at arbejde med avanceret robotteknologi. Vi har det hele i Esbjerg både kørende robotter, droner og undervandsrobotter”.

En af de studerende, der havde valgt at bruge sin lørdag på at promovere AAU Esbjerg, var den energi-ingeniørstuderende Maria Balslev Jørgensen, som sammen med sin gruppe viste Offshore-laboratoriet frem og demonstrerede universitetets vind- og bølgegenerator: ”I laboratoriet har vi mulighed for at generere bølge- og vindkræfter, som man kender i naturen. Det har vi bl.a. brugt til vores semesterprojekter om flydende vindmøller”, fortalte hun.

Maria havde valgt at deltage, fordi hun i sin tid selv havde fået meget ud af at besøge AAUs Åbent Hus: ”Jeg gik med en idé om, at jeg skulle læse til kemiingeniør, men efter at have hørt oplæg om de andre uddannelser åbnede det mine øjne for energiuddannelsen, som blev mit endelige valg”.

I bygge- og maskinlaboratoriet var det særligt de forskellige 3D-printere, der løb med opmærksomheden. Især universitetets største, som kan printe emner på op til 1 kubikmeter. Her har en gruppe studerende fx printet et fungerende cykelstel.

Et andet tilløbsstykke var AAU Esbjergs professionelle bryggeri, hvor ph.d.-studerende Sebastian Birkedal Kristensen gjorde gæsterne klogere på ølbrygning, – en disciplin der er på skemaet for de kemistuderende.