AAU logo

ESBJERG

Aalborg Universitet Esbjerg

Kemistuderende fra AAU Esbjerg brygger øl til Folkemødet på Bornholm

Kemistuderende fra AAU Esbjerg brygger øl til Folkemødet på Bornholm

Aalborg Universitet Esbjerg har igen i år leveret øl til på Folkemødet på Bornholm, som kan smages i Ingeniørteltet, hvor der vil være udskænkning torsdag aften d. 14. juni.

Lagt online: 11.06.2018

I år har universitetets Sektion for Kemiteknologi valgt at sende 75 liter Amber Ale af sted til Folkemødet.

”Amber Ale er en godt humlet øl med en god bitterhed”, fortæller sektionsleder Jens Muff, men understreger at udskænkningen af de gyldne dråber på Folkemødet ikke kun er for sjov:

”I Ingeniørteltet vil vi sammen med SDU og DTU i en festlig ramme sætte fokus på vigtigheden af ingeniøruddannelser i verdensklasse. I vores tilfælde mere specifik, ved at vise hvor mange faglige områder inden for kemi og bioteknologi, de ingeniørstuderende rent faktisk kan lære ved at brygge øl”.

På AAU Esbjerg bruges brygprocessen aktivt på kemiuddannelsen med stor succes. Det er et tema, der altid giver engagerede studerende. Derfor har Sektion for Kemiteknologi har fået udgivet en videnskabelig artikel i Journal of Chemical Education, om brygning som læringsplatform, som man håber, kan inspirere andre universiteter og læreanstalter til at sætte bryggeri på skemaet.

 

FAKTA:​

  • De kemistuderendes ølproduktion foregår på AAU Esbjergs eget professionelle 45 liters anlæg, som universitetet i sin tid overtog fra Carlsberg.

  • Kedlerne i bryggeanlægget opvarmes af en stor dampgenerator, og hele brygprocessen foregår i et lukket system, der er strengt overvåget mht. temperaturer.

  • Det er normalt de kemistuderende på 5. semester, der arbejder i bryggeriet, så alle får lejlighed til at komme forbi bryggeriet i løbet af deres bacheloruddannelse.

 

nyheder