FLERE VILLE HØRE OM AAU ESBJERGS INGENIØRSTUDIER

Mange uddannelsessøgende lagde lørdag vejen forbi Åbent Hus på Europas bedste ingeniøruniversitet AAU Esbjerg.

Lagt online: 26.02.2018

Over 300 gæster havde valgt at trodse lørdagens kulde og bevæge sig ud i solskinnet til Åbent Hus på Aalborg Universitet Esbjerg. Det var 11 % flere end sidste år.

Gæsterne spændte aldersmæssigt bredt - lige fra den 14-årige folkeskoleelev, der allerede nu var opsat på, at han ville læse til ingeniør, til et par ældre herrer, der benyttede lejligheden til at se, hvordan AAU Esbjerg havde udviklet sig, fra dengang de selv gik på det daværende Esbjerg Teknikum.

Størstedelen var dog unge uddannelsessøgende og deres pårørende, som kom for at se universitetet og høre mere om de forskellige ingeniøruddannelser og om, hvordan det er at læse på AAU Esbjerg.

STUDIEFORM TILTRÆKKER

På studievejledningens stand havde de tre studievejledere mere end travlt.

- Jeg oplever generelt, at de uddannelsessøgende er meget målrettede, sagde studievejleder Heidi Valdkilde Abrahamsen og fortsatte:

- Mange har allerede lagt sig fast på, hvilken studieretning de vil læse, men har behov for at få afklaret de sidste spørgsmål hos vores studievejledere, fx spørgsmål om ansøgningsprocedurer og frister. De er meget opmærksomme på vores faglige niveau og interesserede i vores studieform med vægt på projektarbejde i grupper og mulighed for at projektarbejde i samarbejde med virksomheder og forskere.

Til Åbent Hus kom AAU Esbjergs gæster helt fra Flensborg i syd til Hvide Sande i nord, og Heidi Valdkilde Abrahamsen glædede sig over, at mange af de uddannelsessøgende fra oplandet ser Esbjerg som  en god studieby, der gør meget for sine studerende.

ÅBNE LABORATORIER OG ET KIG IND I BRYGGERIET

Traditionen tro var der åbent i alle campus’ laboratorier, hvor studerende viste nogl

e af de ting frem, de arbejder med til daglig. Bl.a. demonstrerede en gruppe elektronikstuderende et elektronisk overvågningssystem til plantevanding, som de havde arbejdet med. Det er et simpelt og billigt system, der vil kunne bruges i udviklingslande.

Et andet tilløbsstykke var AAU Esbjergs ølbryggeri, hvor de to ph.d.-studerende Tobias B. Pedersen og Mikkel R. Nielsen havde gang i et bryg på det professionelle 45 liters anlæg, som AAU i sin tid overtog fra Carlsberg. Kedlerne i bryggeanlægget opvarmes af en stor dampgenerator, og hele brygprocessen foregår i et lukket system, der er strengt overvåget mht. temperaturerne.

- Det er normalt kemistuderende på 5. semester, der arbejder i bryggeriet, så alle får lejlighed til at komme herned i løbet af deres bachelor, fortalte Tobias B. Pedersen.