AAU Esbjerg-forskere arbejder på coronatest

Forskere fra Sektion for kemiteknologi på Aalborg Universitet Esbjerg vil udvikle ny og hurtig metode til detektion af coronavirus.

Lagt online: 20.04.2020

En af de største udfordringer sygehusene oplever lige nu i forbindelse med test for Corona er manglen på oprensningsreagenser og –kits, som bruges til at stille diagnosen. Lektor Jens Laurids Sørensen, ph.d.-studerende Tobias Bruun Pedersen og postdoc Mikkel Rank Nielsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab har derfor genåbnet deres laboratorie for at finde et alternativ til den nuværende metode, der netop er baseret på reagenser, som pt er en mangelvare.

Udviklingen indgår i et samarbejde med Sydvestjysk Sygehus og planen er, at den nye metode overføres til sygehuset, så snart den står klar og kan bringes i spil, hvis der skulle opstå en situation, hvor der skal testes markant flere end på nuværende tidspunkt.

- Med et laboratorie i verdensklasse og speciale i udvikling af nye molekylære metoder, mener jeg, at det er vores pligt at stille vores ekspertise til rådighed i den sundhedskrise landet står i lige nu, og vi ser derfor frem til at kunne bidrage med den nye løsning, udtaler lektor Jens Laurids Sørensen, som er leder af projektet.