AAU logo

ESBJERG

Aalborg Universitet Esbjerg

Åbent Hus på AAU Esbjerg tiltrak studerende langvejs fra

Åbent Hus på AAU Esbjerg tiltrak studerende langvejs fra

Aalborg Universitet Esbjerg viste uddannelser og faciliteter frem

Lagt online: 03.03.2020

Af Line Jørgensen, AAU Esbjerg Kommunikation

Fotos: Allan Alstrup og Line Jørgensen


På den sidste lørdag i februar valgte 274 gæster at lægge vejen forbi Åbent Hus. De fleste var kommet for at høre om universitetets forskellige ingeniøruddannelser, mens andre bare var nysgerrige på, hvad der foregår ude på Niels Bohrs Vej.

Campusleder Anders Schmidt Kristensen glæder sig over det fine fremmøde:

- Det er især dejligt at se, at så mange af de besøgende er inde og høre vores foredrag om uddannelserne og med på rundvisningerne i vores mange laboratorier.
 

Besøg i ingeniørlabs

En af de mere specielle laboratorier, man kunne opleve på Åbent Hus, var Campus Esbjergs eget bryggeri, hvor de kemistuderende i løbet af Åbent Hus-dagen fik brygget 20 liter øl, mens de fortalte gæsterne om bryg-processerne og uddelte smagsprøver på deres egen IPA-øl.
 

Tobias uddeler smagsprøver på deres øl


Det største laboratorie på campus – Offshore-lab var også godt besøgt gennem dagen. Her kan man med bølgebassinet og vindvæggen simulere naturforholdene til havs bl.a. til brug ved test af offshore-vindmøller.

I bygge- og maskinlaboratoriet løb kæmpe-3D-printeren BigRep med meget af opmærksomheden fra de besøgende, da den var i gang med at printe et par hyldeknægte med sort plastfilament. Udstillet var også nogle af dens tidligere kreationer bl.a. vindmøllevinger og et fungerende cykelstel.
 

Virksomheder med på Åbent Hus

Traditionen tro deltager en del ingeniørvirksomheder også på Åbent Hus, for at vise de kommende studerende hvilke jobs man som færdiguddannet ingeniør kan få. En ny virksomhed på Åbent Hus i år er Arla, som var repræsenteret ved kemiingeniør Line Foss Sørensen, der selv er dimittend fra AAU Esbjerg:

- Det er vigtigt for Arla at være med på Åbent Hus for at vise bredden af, hvad man kan som ingeniør. Man tænker nok ikke Arla som en typisk ingeniørvirksomhed, men vi får faktisk flere og flere kemiingeniører i fødevareindustrien.

 

Kemiingeniør Line Foss Sørensen fra Arla


Internationale gæster

Som Europas bedste ingeniøruniversitet og 4. bedste i verden er det helt naturligt med en international atmosfære på campus. Det afspejlede sig også bland de besøgende.

- Vi har bl.a. haft gæster fra Tyskland, Spanien, Italien, Polen, Litauen og Bulgarien, fortæller studievejleder Heidi Valdkilde Abrahamsen: - De er generelt meget målrettede og er meget begejstrede for at se stedet.
 

Michal fra Polen besøgte Åbent Hus


En af de udenlandske studerende på Åbent Hus var den 18-årige polak Michał, der havde taget den 7 timer lange tur med sine forældre i bil fra Stettin til Esbjerg for at høre om uddannelsen Applied Industrial Electronics:

- Jeg afslutter gymnasiet til sommer, og så vil jeg gerne læse elektronik i Danmark for at få en bedre start på mit liv og karriere. Jeg er også meget interesseret i den projektbaserede tilgang på AAU. Den har man slet ikke i Polen, hvor det hele bare er store forelæsninger.

En anden ting ved AAU Esbjerg som Michał finder tiltrækkende er de gode muligheder for virksomhedssamarbejde. Samtidig er han blevet positivt overrasket over campus:

-  Det virker ret stort og med gode faciliteter for de studerende at være sammen i både til undervisning og i fritiden. De studerende og ansatte er virkelig flinke og åbne, og studievejlederne har hjulpet mig med at forstå, hvordan jeg søger optagelse.

 

 

nyheder

Se listen