AAU logo

ESBJERG

Aalborg Universitet Esbjerg

Tre studerende modtog legat for virtual reality-projekt

Tre studerende modtog legat for virtual reality-projekt

Ved dimissionen d. 30. juni blev et legat på 10.000 kr. uddelt af De Frie Erhvervs Investeringsfond i Esbjerg

Lagt online: 04.07.2017

Fonden ønsker at støtte og udvikle erhvervslivet i Esbjerg ved at uddele et legat til en person/gruppe, der har studeret i Esbjerg, og som vil bo og arbejde i området.

Formand for fonden Kjeld Clausen, Direktør for Esbjerg Farve- & Lakfabrik overrakte checken på 10.000 kr. til tre glade afgangsstuderende fra medialogistudiet, Paula Epure, Daniel Christensen og Cristina Gheorghe.

De studerende modtog legatet for deres meget flotte projektarbejde inden for virtual reality til brug for genoptræning af hjerneskadede patienter.

Gennem de seneste 3,5 år på studiet i medialogi har de skabt platformen VR-Rehab, som er udviklet og testet i tæt samarbejde mellem Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, deres neurologisk rehabiliterings afdeling i Grinsted samt Esbjerg Kommune. De har udviklet et produkt fra en tidlig prototype til et næsten færdigt produkt, hvor patienter der fx har fået en hjerneskade kan træne dagligdagsfunktioner som fx at skære brød eller lave kaffe ved hjælp af virtual reality-briller med dertilhørende software. Produktet forventes at blive til stor nytte såvel for terapeuter som patienter.

”Vi er meget glade og taknemmelige for at have modtaget legatet”, siger Daniel Christensen: ”Det er dejligt at få en cadeau for vores hårde arbejde, og vi er meget beærede over at Sektionslederen for Medialogi, Michael Boelstoft Holte har indstillet os”.

På baggrund af deres projektarbejde har Daniel, Paula og Christina startet eget firma, og satser på at få VR-Rehab udbredt kommercielt.

”Vi regner med at pengene fra legatet skal gå til den videre udvikling af vores prototype”, fortæller Daniel. Til september skal vi til at starte en større brugbarhedstest af vores produkt op, og vi er også i gang med at undersøge CE-mærkning, patent og andre godkendelser.”

I april vandt gruppen årets Innovationspris, og tilbage i februar modtog de stor anerkendelse fra Siemensfonden der valgte at donere midlet til deres projekt. Fra 1. september bliver VR-Rehab en del af Innovationsfondens Iværksætterpilot-programmet, der har til formål at hjælpe nyuddannede iværksættertalenter.

 

 

nyheder