Politiker-besøg på AAU Esbjerg

Behovet for kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Esbjerg var på dagsordenen, da tre Venstre-politikere besøgte Aalborg Universitets campus i Esbjerg.

Lagt online: 16.08.2017

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V), regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og borgmesterkandidat i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen (V) lagde mandag eftermiddag vejen forbi AAU’s campus i Esbjerg. Anledningen var dels at indlede en dialog om, hvordan parterne sammen kan sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i regionen og dels at diskutere forslaget til det nye bevillingssystem for landets universiteter.

Dekan Mogens Rysholt Poulsen var glad for, at de tre politikere lagde vejen forbi campus i Esbjerg. Her fik de lejlighed til at se nærmere på nogle af de unikke laboratoriefaciliteter, som danner rammen for AAU’s unikke forskning inden for blandt andet olie og gas og i offshore.

- Jeg er meget glad for at få lov til at vise vores campus i Esbjerg frem. Vores forskning og vores uddannelser i Esbjerg er tæt på skræddersyet til industrien her i området, og derfor er der også rift om kandidaterne herfra. Når vi stadig har svært ved at imødekomme efterspørgslen fra virksomhederne, giver det mening at diskutere, hvordan vi kan uddanne endnu flere kandidater i Esbjerg samtidig med at vi styrker forskningen. De bedste uddannelser er forankret i et forskningsmiljø i international topklasse, sagde dekan Mogens Rysholt Poulsen.

Også campuschef Anders Schmidt Kristensen var stolt af at vise AAU’s campus i Esbjerg frem.

- Her på AAU i Esbjerg har vi et godt samarbejde med den industri, der hungrer efter de dygtige kandidater, men der er potentiale for at indgå samarbejde med endnu flere virksomheder i fremtiden, sagde campuschefen.

Han kunne blandt andet fortælle, at man arbejder med en model, hvor virksomheder har mulighed for at leje sig ind i bygningerne på campus, så de kan komme tæt på de forskningsmiljøer, der kan bidrage til virksomhedernes udvikling.

Endelig gav mødet med de tre politikere også mulighed for at diskutere det forslag til en ny bevillingsreform, der ligger på bordet lige nu. En reform, der har en række uheldige konsekvenser for AAU.

Læs også, hvad Jydske Vestkysten skriver om besøget på AAU Esbjerg.