Gymnasieelever undersøgte mulighederne for at studere til ingeniør i Esbjerg

Fra den 25. – 27. oktober 2017 var 56 gymnasieelever i Studiepraktik på Aalborg Universitet Esbjerg (AAU Esbjerg) for at blive klogere på deres kommende uddannelsesvalg, og for at finde ud af om en ingeniøruddannelse i Esbjerg vil være noget for dem. Allerede under studiepraktikken blev det klart, at der er interesse for at studere til ingeniør i Esbjerg.

Lagt online: 30.10.2017

Studiepraktikanterne vælger studiepraktiksted ud fra deres interesse og ikke kun fordi det er i nærheden af deres bopæl. Det kunne ses på AAU Esbjerg, da praktikanterne kom fra store dele af Jylland, flere fra Fyn og Sjælland og en enkelt fra Tyskland. Der var 23 praktikanter der benyttede sig af overnatningstilbuddet, for dem der kom langsvejs fra, på ECH Park.

Nogle af studiepraktikanterne havde inden de kom i Studiepraktik intention om at søge ind på AAU Esbjerg, og hos en del af dem er intentionen blevet større, efter at de har været i Studiepraktik og set uddannelsen og oplevet universitetslivet på AAU Esbjerg.

Et af målene er at få flere til at tage en uddannelse på AAU Esbjerg, og at de i løbet af universitetslivet ser de mange jobmuligheder der er og bosætter sig i området. Studiepraktikanterne giver alle udtryk for, at studiepraktikken har gjort dem klogere på beskæftigelsesmulighederne i området.

Programmerne for de enkelte uddannelsesretninger var sammensat af information om campus, uddannelsernes indhold, karrieremuligheder og Esbjerg som studieby - også i fritiden. Ligeledes var der undervisning, projektarbejde, oplæg af virksomheder og rundvisning i de nye laboratorier.

Praktikanterne blev tilbudt at deltage i to sociale arrangementer. Onsdag eftermiddag/aften var der hygge og pizza i Smuthullet (fredagsbaren på AAU Esbjerg) og torsdag eftermiddag/aften var der Afterstudy på Huset (De Studerendes Hus), som blev afholdt af Studiebyen Esbjerg. På Huset kunne praktikanterne hygge sig med studiepraktikanterne fra de andre uddannelsesinstitutioner i byen. Studentermedhjælperne fra AAU Esbjerg, som deltog i begge arrangementer, havde travlt med at besvare de mange spørgsmål om uddannelser, hvordan det er at studere på AAU Esbjerg, og hvordan det er at bo i Esbjerg by.