Åbent Hus i alle campus’ laboratorier

Aalborg Universitet – Esbjerg viste alle sine laboratorierne frem til Åbent Hus.

Lagt online: 01.03.2017

Knap 300 besøgende havde valgt at lægge vejen forbi Aalborg universitet til Åbent Hus lørdag d. 25. februar for at blive klogere på de forskellige uddannelser og se de nye laboratorier, hvor der hele dagen var en livlig aktivitet. Allerede inden starten kl. 10.00  stod de første gæster klar, og de bevægede sig målrettet mod de mange uddannelsesstande, hvor de studerende viste forskellige projekter frem, som de havde arbejdet med. F.eks. havde studerende på Elektronik og datateknik taget en stemmestyret bil med.

Et af de laboratorier man kunne se på dagen var Wind and Wave-lab – (også kaldet Offshore lab.), hvor der var gang i bølgebassinet. Her testede en gruppe studerende på masteruddannelsen i Offshore Energy et flydende fundament til havvindmøller foran laboratoriets vindmaskine. Fordelen ved en flydende vindmølle er, at den kan bruges på store havdybder, og er mindre afhængig af forholdene i undergrunden.

I bygge- og maskinlaboratoriet viste universitetet sin nyerhvervede BigRep 3D-printer frem. Det var noget der vakte interesse hos både store og små besøgende. BigRep kan printe objekter på op til 1 kubikmeter og er p.t. verdens største fused-filament-3D printer. Det er meget nyttigt for en maskiningeniør, at man med 3D-print kan fremstille en prototype, som man kan sidde med i hænderne. Desuden viste forskere et sejl til opbremsning af satellitter frem, samt en prototype på en automatisk græsslåmaskine, som er fremstillet på universitetet.

Kemisektionen slog rekorden med i alt 39 personlige samtaler med potentielle studerende, men generelt var de forskellige uddannelsesstande og vejledningsstande godt besøgt.